برای داشتن درک درست در مورد دنیای دیجیتال، نیازمند داشتن اطلاعات کافی در مورد اصطلاحات رایج سئو خواهید بود. این مطلب کاملترین لیست برای افرادی است که قصد دارند وارد فضای دیجیتال مارکتینگ، تولید محتوا، وبسمرتینگ و … شوند.
SEO (Search Engine Optimization)
سئو به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو بوده و اکنون به یک شغل تبدیل شده است. یک سئوکار باید با انجام قوانین مختلف، سایتهای مختلف را در میان نتایج جستجو گوگل قرار دهد.
HED (Human Experience Otimization)
این گزینه مربوط به بهینه سازی تجربه کاربری است که البته با UX کاملا متفاوت است. در این فرایند برنامه ریزان بررسی میکنند که یک کاربر به کدام قسمت از سایت میرود و چه چیزهایی را بیشتر میخرد.
SEM (Search Engine Marketing)
SEM، بازاریابی از طریق موتورهای جستجو بوده و البته پر درآمد ترین شغل در حوزه دیجیتال مارکتینگ به حساب میآید. این عبارت شامل مواردی که است که گوگل ارائه داده و سئوکار در سایت آنها را پیاده میکند. بنابراین ورودی کاربران بسیار بیشتر از قبل خواهد بود.
SMO (Social Media Optimization)
این مورد مربوط به بهینه سازی سایت به وسیله شبکههای اجتماعی است. مانند دریافت بک لینک از اینستاگرام یا کانالهای تلگرامی که مخصوص آن کسب و کار ایجاد شدهاند.
SMM (Social Media Marketing)
این گزینه در میان اصطلاحات رایج سئو، نیز مربوط به فضای مجازی بوده و شامل بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعی است. معمولا یک شغل در دیجیتال مارکتینگ است.
PPC (Pay Per Click)
به ازای هر کلیک یک پرداخت… در واقع نوعی از تبلیغات است که در برخی از سایتها قرار داشته و مشابه با همان چیزی است که در گوگل ادوردز اتفاق میافتد. شما تبلیغی که ارائه میدهید و به ازای هر کلیک مبلغی از شما دریافت و به سایت مقابل داده خواهد شد.
SERP (Search Engine Result Page)
صفحه نتایج موتورهای جستجوست که هنگام جستجوی یک عبارت توسط کاربر به او نمایش داده میشود. در تمام لینکهایی که در این شرایط به کاربر نمایش داده میشود، از کلمه کلیدی مناسب استفاده شده است.
UI (User Interface)
بخشی از طراحی است که زمانی که کاربر در حال مشاهده سایت شما، آن را میبینید. در واقع این مورد توسط یک طراحی گرافیک ایجاد خواهد شد.
UX (User Experience)
این عبارت در اصطلاحات رایج سئو نیز به کاربر مربوط میشود اما به معنی تجربه کاربر از مشاهده وبسایت شماست. در واقع مخاطبا وارد سایت شما شده و باید تجربه خوبی را داشته باشد. اگر سایتی محتوای نامناسب یا تصاویر و تبلیغات زیاد داشته باشد، امتیاز خوبی را از UX سایت خود دریافت نخواهد کرد.
خودت را جای کاربر بگذار…
Keyword
عبارات کلیدی هستند که در یک صفحه یا محتوا به کار برده میشوند. نکات زیادی برای انتخاب این عبارات وجود دارد که در مقاله “10 ابزار رایگان برای پیدا کردن کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی” و “7 روش موثر برای پیدا کردن کلمه کلیدی سئو” به آنها پرداختهایم.
Landing Page
این عبارات در اصطلاحات رایج سئو شامل تمام صفحات یک سایت به جز اولین صفحه آن است. صفحاتی که در نهایت منجر به فروش اقلام از طرف کاربر میشود. مانند خرید کردن، ایمیل وارد کردن یا ثبت نام کردن در این سایتها که احتمالا همه ما با آن رو به رو بوده ایم.
OBC (Out Bound Click)
این عبارت شامل تعداد لینکهای خروجی در یک صفحه یا یک سایت به دامنههای دیگر است.
Responsive Design
احتمالا واژه ریسپناسیو یا واکنش گرا را در میان قالبهای افگیگا دیدهاید. این عبارت به معنی طراحی سایت برای صفحه نمایشهایی با اندازههای متفاوت است. به عنوان مثال این سایت باید در یک لپ تاپ، موبایل و تبلت نمایش درستی را داشته باشد.
Back Link
بک لینک شامل تمام پیوندهایی است که از سایتهای دیگر به سایت شما داده میشود. در واقع محتوا یا صفحه شما به قدری جذاب بوده که این لینک به صورت رایگان به شما داده خواهد شد. در مواقعی نیز باید با پرداخت هزینه و استفاده از رپورتاژ این لینک را دریافت کنید. برای دریافت بک لینک مناسب مقاله “بهترین ابزارهای بررسی بک لینک” را مطالعه کنید.
Anchor Text
این عبارت در اصطلاحات رایج سئو شامل واژهای است که لینک شما به آن اختصاص یافته است. به عنوان مثال زمانی که میخواهیم از این صفحه به صفحه دیگر مانند یک مقاله پیوندی را قرار دهیم باید آن را ریو انکر تکستها قرار دهیم.
Heading Tag
هدینگها شامل مشخصاتی هستند که به بولد شدن یک بخش از متن کمک میکنند. این هدینگهای رتبهبندی مختلفی را دارند که از هدینگ 1 تا 6 است.
Meta Tag
متا تگ ها کدهای HTML ای هستند که به موتورهای جستجو و کاربران کمک می کنند تا محتوای صفحات سایت بهتر درک شوند. در واقع گوگل هر گونه اطلاعاتی که بخواهد را از طریق متاتگ ها میگیرد، به عنوان مثال متادیسکریپشن، متاکیورد تگ تصاویر، تگ هدینگ و …
Content Marketing
اصطلاحات رایج سئو برای بازریابی محتواست که به فرد متخصص در این زمینه کانتنت مارکتر گفته میشود. این شغل اینروزها جزو پردآمدترین مشاغل است.
Wiki
اصطلاحی مربوط به دایره المعارف اینترنتی است که نمونه آن را میتوانیم ویکی پدیا بدانیم.
Html (Hyper Text Markup Language)
این مورد در اصطلاحات رایج سئو مربوط به زبان علامت گذاری فرامتن است. تمام اطلاعاتی که کاربران و موتورهای جستجو میبینند همین html است که به شکل و شمایل دیگری تبدیل شده است. بک لینک توسط برنامه نویسی به صورت htlm خارج شده و در نهایت توسط مرورگرها خوانده میشود.
Https (Hyper Text Transfer Protocol Source)
یک پروتکل امن برای انتقال اطلاعات در شبکههای اجتماعی است.
یک پروتکل امن باعث جلب اعتماد مخاطبان خواهد شد…
SSL (Source Socket Layer)
لایه امن پروتکل سایتهایی است که محصول یا خدماتی را برای فروش دارند. در واقع زمانی به این نماد نیاز دارید که در سایت خود مواردی مانند ثبت نام، خرید، پرداخت و هر آنچه که اطلاعات کاربر در آن درج میشود را داشته باشد. اگر سایت خبری، سرگرمی و … دارید این مورد به دردتان نخواهد خورد.
FTP (File Transfer Protocol)
این گزینه در اصطلاحات رایج سئو برای ارتباط و ارسال فایل بین کاربر و سرور است. زمانی که قصد دارید اطلاعاتی را در سایت خود بارگذاری کنید، استفاده از ابزار FTP اولین کاری است که باید انجام دهید. البته از طریق Cpanel نیز اینکار انجام میشود اما FTP سریعتر است.
Java Script
جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی مخصوص اقداماتی خاص است که در میان آنها میتوانیم به Actionهای ایجاد شده در سایت و … اشاره کنیم. البته این سیستم اکنون کمی قدیمی شده است.
Css (Cascanding Style Sheet)
این گزینه شامل روشی ساده برای نمایش چیدمان و جلوههای تصویری (مانند نوع قلم، رنگ و اندازهها) در صفحات وبسایتهای مختلف است.
تایتل باید شامل کلمات کلیدی باشد.
Title
عنوان یک صفحه که در متون مختلف قرار گرفته و با heading 1 نمایش داده میشود. این گزینه نقش مهمی را در معرفی محتوای یک صفحه دارد.
Meta Description
نوعی از متاست که نشان دهنده محتوای صفحه شماست که در نتایج جستجو گوگل نمایش داده میشود. این گزینه باید جذاب باشد و باعث شود کاربر روی لینک شما کلیک کند.
Meta Keyword
متای کلمات کلیدی است که برای موتورهای جستجوی Bing و Yahoo اهمیت دارد.
Keyword Density
میزان تکرار کلمات کلیدی در یک محتوا یا صفحه است که نسبت به کل کلمات موجود در آن صفحه تعیین شده و نباید از مقدار مشخصی بیشتر یا کمتر باشد، را در اصطلاحات رایج سئو، کیورد دنسیتی مینامند.
URL (Uniform Resource Locator)
این عبارت در اصطلاحات رایج سئو مربوط به آدرس یک صفحه است که برای هر سایتی میتواند متفاوت باشد.
Over Optimization
بهینه سازی بیش از حد یک صفحه را با نام اور اپتیمزیشن میشناسند. برای سئوی سایت باید این موضوع کاملا طبیعی باشد. استفاده از کلمات کلیدی یا لینک بیش از اندازه باعث رباتی شدن صفحه شما خواهد شد. این کار از نظر گوگل خلاف بوده و سایت شما را شامل جریمه میکند.
Follow Link و No Follow Link
لینکهای فالو بسیار ارزشمند هستند و اعتبار صفحه را منتقل میکنند. در مقابل، لینکهای نوفالو، در اصطلاحات رایج سئو مربوط به لینکی است که شما در وبسایت قرار میدهید و به موتور جستجو عنوان میکنید که آن را برای محاسبه امتیازتان حساب نکند. لینک ایندکس میشود اما امتیاز مثبت یا منفی را برای شما در پی نخواهد داشت.
Crawlers / Robot / Spider
خزندگان و رباتهایی هستند که گوگل با استفاده از آنها سایتهای مختلف را بررسی میکند.
Site Map
نقشه سایت است که البته در گذشته بیشتر اهمیت داشت و اکنون با وجود قرار گرفتن در گوگل، اهمیتی ندارند.
ابزارهای مختلفی برای ایجاد سایت مپ وجود دارد.
Google Search Console
ابزاری برای مدیریت سئوی سایت شماست که اطلاعات کلی از وضعیت شما درون اینترنت را دراختیارتان قرار خواهد داد. از میان این اطلاعات میتوانیم به موقعیت سایت شما در اینترنت، یا آماده کلیک و مکان قرار گرفتنتان در نتایج گوگل اشاره کنیم.
Google Analytics
یک سرویس رایگان است که توسط گوگل ارائه شده و آمار بازدیدکنندگان سایت شما را نشان میدهد. استفاده از این سرویس تاثیری را در سئوی سایت شما نداشته و تنها برای نمایش آمار است.
Impression
میزان دیده شدن سایت شما در نتایج جستجو در اصطلاحات رایج سئو با ایمپرشن مشخص میشود.
Bounce Rate
بونس ریت به معنای نرخ پرش بوده و به معنای ورود کاربرانی است که پس از ورود به سایت شما بدون مشاهده بیشتر از آن خارج خواهند شد. افزایش درصد این مورد برای سایت مناسب نخواهد بود.
Google Page Rank
این گزینه در اصطلاحات رایج سئو مربوط به رتبه سایت شما در گوگل بوده و در واقع نشان دهنده امتیازی است که به هر صفحه از سایت شما داده است.
White Hat
کلاه سفید، اصطلاحی مربوط به تکنیکهای سئو بوده و شامل موارد و اقداماتی است که برای بهینه سازی سایت شما انجام شده و با اصول و قوانین موتورهای جستجوی گوگل هماهنگ است.
Black Hat
کلاه سیاه یک تکنیک دیگر در سئوست که از نظر اصول و قوانین گوگل و دیگر موتورهای جستجو مناسب نبوده و غیر مجاز است. اگر گوگل متوجه شود که از بلک هت برای سایت خود استفاده کردهاید، سایت شما را جریمه خواهد کرد.
Cache
حافظه پنهان سایت شماست. ابزارهایی وجود دارند که کش را به حداقل میرسانند، چرا که وجود آنها باعث کاهش سرعت بارگذاری خواهد شد.
CTR (Click Through Rate)
CTR در اصطلاحات رایج سئو نسبت کلیک به مشاهده را به صورت درصدی نشان داده و با عنوان نرخ کلیک شناخته میشود.
Google Trends
یک سایت است که به ما کلمات کلیدی محبوب و پرکاربرد را نمایش میدهد.
Website Traffic
تعداد بازدیدکنندگانی را نشان میدهد که به سایت شما سر زده اند.
Spam
احتمالا این گزینه را در صفحه ایمیل خود هم دیدهاید که هرز یا اسپم نامیده میشود.
فایلهای Spam از دید مخاطبان پنهان است. مانند نظراتی که در بخش Spam ذخیره میشوند.
Alt Text
زمانیکه بخواهید در سایت خود محتوای تصویری را شرح دهید باید از آلت تکست استفاده کنید. که به آن آلت تصویر نیز میگویند. زمانیکه نمایش تصاویر در یک مرورگر غیر فعال بشود، این متن توضیحی برای تصویر شما خواهد بود.
Authority
این گزینه معیاری است برای سنجش قدرت یک دامنه یا سایت است.
Directory Website
این سایتها همانند یک مزرعه پر از لینک هستند که البته معمولا از نظر گوگل ارزشی نخواهند داشت.
Redirect
هدایت از یک صفحه به صفحه دیکر در فضای اینترنت را ریدایرکت میگوییم.
Ranking
رتبه بندی سایتها در گوگل است که نگاه گوگل به شما را نشان میدهد.
Robot txt.
با استفاده از این ربات در میان اصطلاحات رایج سئو، وبمستر میتواند تعیین کنند که چگونه رباتهای گوکل در سایت مورد نظرشان خزید و آنها را ایندکس کرده است. در واقع صفحاتی که نمیخواهند را از نظر این ربات مخفی نگه میدارند.
Sand Box
سند باکس گوگل معمولا برای دامنههای جدید فعال است. در دو سه ماه اولی که احتمالا رنکی برای این سایتها، در نظر گرفته نشده، حتی اگر جریمهای هم از سمت گوگل در نظر گرفته شود، بخشیده خواهد شد.
Penalty
روشی غیر اصولی و گول زننده، غیر منطقی، کلاه سیاه و نادرست برای سایتهایی است که میخواهند در رتبههای برتر گوگل قرار گیرند. در این صورت پس از مدتی با جریمهای که به آنها تعلق میگیرد، به طور کلی از نتایج حذف خواند شد و برگشت به این مسیر کاری سخت و غیر ممکن خواهد بود.
Domaine Name
نام دامنه سایت در میان اصطلاحات رایج سئو است. به عنوان مثال سایت افگیگا، گوگل، آمازون و … که با بسیاری از آنها رو به رو بودهایم.
Host
در اینترنت هر سایت و کسب و کاری نیاز به فضایی برای ارائه اطلاعات و خدماتش است که به آن هاست یا فضای میزبانی گفته میشود. هر چه مقدار آن بیشتر باشد، سرعت بارگذاری بهتر و البته قیمت نیز گرانتر خواهد بود.
Cloaking
کلاوکینگ نیز در میان اصطلاحات رایج سئو دیده شده و پنهان کردن، اسپم یا نالتی شدن یک سایت را نشان میدهد.
Duplicate Content
دو محتوای تکراری که درون یک سایت قرار میگیرند را در میان اصطلاحات رایج سئو، دابلیکیت کانتنت میگویند. این موضوع باعث جریمه شدن توسط گوگل خواهد شد.
برای جلوگیری از محتوای تکراری باید یک استراتژی کامل از موضوعات سایت خود داشته باشید.
Domain Age
سن یا عمر یک دامنه را مشخص میدهد. این ویژگی از نظر گوگل اهمیت دارد. هر چه عمر دامنه بیشتر باشد، آن سایت از نظر گوگل ارزشمندتر است.
Burn Rate
میزان نارضایتی کاربران از تجربه کاربری یک سایت را نشان میدهد. بر اثر استفاده بیش از حد تبلیغات، پنهان کردن محتوا و کند شدن سایت ممکن است کاربر بلافاصله سایت شما را ترک کند و این موضوع توسط گوگل تشخیص داده خواهد شد.
Algorithm
مجموعهای از دستورالعملها و قوانین است که همراه با جزئیات بوده هدفی خواص را به دنبال دارند. هر مدیر دیجیتال مارکتینگ، سئوکار، کانتنت مارکتر و … باید الگوریتمهای مختلفی را برای بهینه سازی کسب و کار خود در نظر گرفته و آنها را برای رشد آن به کار ببرد.
Engagement
در میان اصطلاحات رایج سئو، اینگیجمنت شامل دادههایی است که نشان میدهد یک جستجوگر چه تعاملی را با سایت شما داشته است.
Long Tail Keyword
کلمات کلیدی طولانی است که معمولا بیشتر از 3 بخش بوده و به دلیل طولانیتر بودن نسبت به عبارات کوتاه خاصتر هستند.
Search Volume
تعداد دفعاتی است که یک کلمه کلیدی سرچ شده و داشتن درصد مربوط به آن باعث میشود تا آنهایی که سرچ بالاتری دارند را انتخاب کنید.
Keyword Stuffing
کیورد استافینگ در میان اصطلاحات رایج سئو، یک تکنیک اسپمی است که شامل استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی مهم و نمونههای مشابه آن در یک محتوا، صفحه یا لینک است.
گوگل استافینگ باعث پنهان شدن محتوای شما از نتایج گوگل خواهد شد.
Pagination
یک نوع صفحه بندی است که در سایتهای مختلف از آن استفاده میشود.
Conversion Rate
این گزینه یک نسبت از بازدید به تبدیل است. یعنی چه تعداد بازدید کننده به سایت شما وارد شده و فرمی که شما در نظر دارید را پر کرده است.
Search Teraffic
نشان دهنده بازدیدهای ارسال شده به سایت از طریق موتورهای جستجوست.
Time On Page
این عبارت نشان دهنده مدت زمانی است که یک کاربر پس از ورود به سایت شما در آن باقی مانده است. این زمان از لحظه ورود کاربر تا لحظه خروج آن از صفحه شما محاسبه خواهد شد.
301 Redirect
این گزینه در اصطلاحات رایج سئو، مربوط به تغییر آدرس دائمی از سمت سرور است. یعنی زمانی که برای همیشه یک صفحه را حذف کردهاید و نمیخواهید کاربر با ورود به آن با ریدایرکت 404 رو به رو شود، میتوانید از این گزینه استفاده کنید. در واقع با ایجاد این ریدایرکت کاربر به طور خودکار به صفحه جدیدی منتقل خواهد شد.
Broken Link
لینکهای شکستهای هستند که در ظاهر تفاوتی با لینک معمولی ندارند، تنها کاربر با ورود به این صفحات با ریدایرکت 404، 403 و 500 مواجه خواهند شد.
Call To Action
فرایندی در بازاریابی آنلاین است که هدف اصلی آن، دعوت کردن از کاربران برای انجام یک فعالیت است. معمولا در صفحات مختلف سایت باید از روشهای مختلفی استفاده کرده و کاربر را به انجام فرایندهایی که در ذهن دارید، دعوت کنید.
Canialization
این موضوع زمانی اتفاق میافتد که دو محتوای تکراری درون صفحات مختلف سایت وجود داشته باشد. بنابراین محتوای قبلی ارزش خود را از دست خواهد داد.
بودجه گوگل را برای صفحات مهم سایت خود قرار دهید.
Crawl Budget
بودجه کراول در میان اصطلاحات رایج سئو، شامل تعداد صفحاتی است که رباتهای گوکل در دوره زمانی مشخصی درون سایت ایندکس میکنند. گوگل برای هر سایت یک بودجه مشخصی را در نظر میگیرد که بر اساس آن برای یک سایت زمان گذاشته و در میان صفحات آن میخزد.
Google Done
زمانی که گوگل برای تعیین جایگاه دقیق یک صفحه دچار شک و تردید میشود، برای مدت زمان مشخصی آن را در صفحه اول نتایج قرار میدهند. در این مدت با بررسی رفتار کاربران در مورد این صفحه از سایت تصمیم گیری کرده و جایگاه مخصوص آن را تعیین میکند.
Alexa Rank
رتبه الکسا نیز یکی دیگر از انواع رتبه بندی سایتهای مختلف در فضای اینترنت است که البته اکنون دیگر ارزشی ندارد.
Organic Terafic
جستجوی ارگانیک و به معنی کاربرانی است که کلمات کلیدی مورد نظر شما را جستجو کرده و به صورت طبیعی سایت شما را پیدا و وارد صفحهتان میشوند. این ترافیک تنها به دلیل کارهای درست و کلاه سفیدی است که در سایتتان انجام دادهاید.
Organic Results
این گزینه در لیست اصطلاحات رایج سئو، نشان دهنده سایتهایی است که پس از جستجو به صورت طبیعی در نتایج ظاهر میشود. برخی از سایتهایی که در رتبههای اول و با استفاده از ad قرار گرفتهاند را نباید در این نتایج جستجو قرار دهید.
Paid Result
این نتایج شامل سایتهایی است که با استفاده از پرداخت هزینه خود را در نتایج جستجو جای دادهاند. بنابراین به آنها نتایج پولی گفته میشود.
Featured Snippet
این گزینه در اصطلاحات رایج سئو به معنی پیشنهادات ویژه گوگل است. شامل متنهای کوتاهی بوده و در قسمت بالای نتایج جستجوی گوگل ظاهر شده و به سوالات کاربران پاسخ میدهد. این محتواها درون کادری ظاهر شده و در ایندکس گوگل از صفحات حذف خواهند شد. جداول، لیست، مراحل و … در این دسته هستند.
(Latent Semantic Indexing) LSI
یک سیستم برای جستجو و تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی توسط موتورهای جستجو بوده و شامل عباراتی است که هم خانواده با کلمه کلیدی اصلی انتخاب شده و در متن به کار برده شدهاند.
internal link
اینترنال لینک در میان اصطلاحات رایج سئو، شامل لینکهایی است که در داخل سایت شما قرار گرفته و یک صفحه را به صفحات دیگر سایت متصل میکند.
(Outbound link)OBL
شامل لینکهایی است که از سایت شما به سایتهای دیگر رفته و کاربران را از سایت شما خارج میکنند.
Image link
این پیوند در اصطلاحات رایج سئو، مربوط به لینکهایی است که روی تصاویر قرار داده شده و معمولا جایگزینی برای انکر تکست است.
لینکهای تصاویر به عنوان لینک داخلی یا خارجی صفحه نیز محاسبه میشوند.
Hidden Link
در برخی از سایتها، شاهد لینکهای پنهان خواهید بود. پیوندهایی که از نظر سئو مضر بوده و با استفاده از موارد مختلف میتوان آنها را پنهان کرد.
SVG
تصاویری هستند که با استفاده از نقاط مختلف به هم متصل شده و تصاویری را ایجاد میکنند که کیفیت آن کاهش پیدا نکرده است. برای رسم تصاویر وکتور از فتوشاپ یا ابزارهای دیگر استفاده میشود.
AMP Page
این گزینه سرعت دهنده صفحات موبایل است. با این کار میتوانید سرعت بارگذاری سایت خود را بیشتر کرده و در نتیجه سئوی سایتتان را بهبود بخشید. زمانی که قابلیت AMP را روی سایت خود فعال کنید، در نمایشگر موبایل از اجرا شدن کدهای جاوا و سنگین جلوگیری خواهید کرد و در نتیجه سرعت لود صفحه را بالا خواهید برد.
Request or hit
واژهای که ممکن است در زمان ورود به دنیای آنلاین با آن رو به رو شوید، Request or hit است. این عبارت در اصطلاحات رایج سئو، شامل تعداد درخواستهایی است که به سرور ارسال شده است. بنابراین هرچه تعدادشان کمتر باشد، سرعت سایت شما بالاتر خواهد رفت. این موضوع هم در موبایل و هم کامپیوتر موثر است.
Page Speed
این گزینه در میان اصطلاحات رایج سئو سرعت یک صفحه درون سایت شما را مشخص کرده و با سرعت کل سایت متفاوت است. برای یک صفحه خاص باید سرعت از زمانی که کاربر وارد آن میشود تا زمانی که بارگذاری به طور کامل انجام میشود، محاسبه شود.
Over Optimization
اگرچه الگوریتمهای گوگل مشخص بوده و باید آنها را در سایت خود رعایت کنید اما زیاده روی در آنها باعث ایجاد مشکلات جدی خواهد شد. به عنوان مثال دریافت بک لینک های زیاد یا قرار دادن لینکهای داخلی با تعداد بالا باعث جریمه سایت خواهد شد.
Referring Domain
شامل دامنههایی است که از صفحه شما به سایتهای دیگر داده خواهد شد. به عنوان مثال در این صفحه دامنه ارجاع دهند https://www.bing.com/ است.
انتخاب دامنه ارجاع باید هوشمندانه باشد.
Guest Post
گزینه بعدی در لیست اصطلاحات رایج سئو پست مهمان عبارتی برای توضیح پستی است که درون سایت دیگری به جز سایت خود قرار دادهاید.
Reportage
یک روش تبلیغاتی است که شامل نوشته یا پست از طرف شما بوده و در سایتی معروف و معتبر منشتر میشود. رپورتازنوریسی برای معرفی خدمات و محصولات شما بوده و باید به گونهای نوشته شود که حس تبلیغاتی را به کاربر منتقل نکند.
Link Exchange
در برخی مواقع ممکن است یک سایت به جای آنکه از شما پولی را برای انتشار لینک سایتتان دریافت کند، خواهان قرار دادن، لینک سایتش به صورت متقابل خواهد بود که با نام لینک اکسچینج شناخته میشود.
Blog comment Backlink
این مورد در میان اصطلاحات رایج سئو مربوط به یکی دیگر از روشهای دریافت بک لینک بوده و شامل لینک گذاری یا قرار دادن نظر در یک صفحه دیگر در فضای اینترنت است. در این کامنتها باید لینکی از صفحه خود را قرار دهید.
Directory Website
دایرکتوری سایت آنهایی هستند که به صورت یک کتابخانه بزرگ بروده و مانند مرجعی برای مشاغل و کسب و کارهای مختلف و البته سایتهای آنها خواهد بود. در این سایتها میتوانید برند، شغل یا سایت خود را ثبت کرده و بک لینکهایی دریافت کنید.
Google Bomb
این گزینه در دسته شیوههای کلاه سیاه گوگل قرار میگیرد. هدف اصلی آن بالا بردن رتبه یک سایت است که برای یک کلمه کلیدی خاص و با استفاده از الگوریتمهای گوگل انجام میشود. در این مواقع طراح سایت بزرگ نمایی مصنوعی را در تعدادی صفحه انجام میدهد که همه آنها به یک صفحه مشخص پیوند یافتهاند.
Google Webmaster Guidelines
دستوری است که وبمستران گوگل انجام میدهند تا سایتی که روی آن کار میکنند به خوبی ایندکس شوند. در واقع یک لیتس از تمام الگوریتمها و فعالیتهایی است که باید برای بهبود سئوی سایت از ان استفاده شود و عدم رعایت آنها رتبه سایت را کم خواهد کرد.
Backlink Checker
بک لینک چکر در لیست اصطلاحات رایج سئو، ابزارهایی هستند که میتوانند به خوبی آدرسهای موجود در سایتتان را که به عنوان بک لینک از آنها استفاده شده را در اختیارتان قرار دهند. حتی بلک لینک سایتهای دیگر را هم میتوانید با وارد کردن آدرس در این ابزارها به راحتی دریافت کنید.
Gtmetrix
یکی از سایتهای معتبر و معروف است که برای سنجش سرعت سایتهای مختلف از آن استفاده میشود. همچنین به شما میگوید که چه چیزی باعث کاهش سرعت سایت شما شده است.
Google keyword planner
این عبارت مربوط به یک ابزار است که برای پیدا کردن کلمات کلیدی از آن استفاده میشود. کیورد پلنر توسط Google Ads ارائه شده و ایدههای مختلفی را شامل لیست کلمات کلیدی در اختیار شما قرار خواهد داد. همچنین به شما عنوان میکند که کدام عبارت جستجوی بیشتری را داشتهاند.
Hit
با Hit زمانی رو به رو خواهید شد که در حال استفاده از ابزارهای مربوط به آنالیز سئو هستید. این گزینه شامل تعداد دفعاتی است که یک مرمرگز فایلی را از سایت شما درخواست کرده است.
Visitor
تعداد بازدید کنندگانی که در سایت شما وارد میشوند را در فضای آنلاین با نام ویزیتور میشناسند.
Visit
در دنیای آنلاین ویزیت به معنی تعداد دفعاتی است که کاربران از صفحات SERP شما را دیده و روی لینک شما کلیک کردهاند. این تعداد ترافیک طبیعی سایت شماست.
Query
کوئری یک عبارت است که کاربران شما در گوگل جستجو میکنند. البته در برنامه نویسی شامل دستوراتی است که به یک سایت داده میشود.
کوئری یک راهنما برای سایت شماست.
Fetch
این گزینه در سرچ کنسول قرار گرفته و به صورت دستی از گوگل میخواهد که خزیدن یک صفحه را انجام دهد این کار امتیاز منفی را برای شما نخواهد داد.
Social signals
نشان دهنده سیگنالهایی است که از شبکههای احتماعی به سایت شما میرسند. مانند نظرات، لایک کردن یا هر فعالیتی که در از نظر کوگل دارای امتیاز است.
Indexed Pages
ایندکس پیج نشان دهنده صفحات مختلف است که خزندگان گوگل با خزیدن درون آنها، کراول کرده و آن را در نتایج جستحو قرار میدهد.
KPI
KPI شامل مقادیری هستند که یک سئوکار برای پیدا کردن درصد و مقدار نتایج جستجوی ارگانیک از آن استفاده میکنند. در واقع این نماد نشان دهنده درستی یا نادرستی فعالیتهای یک سئوکار بوده و بر اساس معیارهای موتورهای جستجو انجام میشود.
Link Popularity
این عبارت مربوط به تعداد بک لینکهایی است که از پلتفرمهای مخلتف به سایت شما داده میشود.
Landing Page
صفحه فرود، یکی از بخشهای سایت شماست که در بازارابی دیجیتال به عنوان صفحه هدف در زمان کلیک کردن کاربر روی آن در نظر گرفته میشود. در واقع زمانیکه یک کاربر در متنی روی کلمه کلیدی با لینک کلیک میکند، وارد این صفحه فرود خواهد شد.
(CMS (Content Management System
یک سیستم مدیریت محتواست که مبتنی بر وب است. با استفاده از این پلتفرم میتوانید محتواهایی را تولید، بارگذاری و مدیریت کنید. در میان CMSها، وردپرس از همه معروفتر است.
(HEO (Human Experience Optimization
هدف اصلی سئو رضایت کاربران است. HEO نیز نشان دهنده میزان رضایت کاربران شماست. در واقع باید کاربر را پس از ورود به سایت خود راضی نگه دارید، تا صفحه شما را ترک نکند. به عنوان مثال گزینه مربوط به جستجو را در اختیار او قرار دهید تا به راحتی بتواند به آنچه که در ذهنش است، دست پیدا کند. او نباید حسی از تلف کردن وقت را در ذهن خود داشته باشد.
Conversion Form
این فرم در سایت شما قرار گرفته و هدف از ایجاد آن جمع کردن اطلاعاتی است که شما به آنها نیاز دارید. به عنوان مثال فرم مخصوص پر کردن اطلاعات یا ارائه ایمیل توسط کاربران و تمام فرایندهایی که در نهایت یک کاربر را به یک مشتری واقع تبدیل میکند.
Rich snippet
ریچ اسنیپت، یک ساختار است که طراحان سایت به HTML اضافه میکنند. این عبارت به کاربران در درک موضوع و محتوای سایت کمک کرده و همچنین به موتورهای جستجو نیز در پیدا کردن اطلاعات کمک میکنند.
DA (Domain Authority)
این گزینه اعتبار دامنه شما را مشخص میکند. معمولا این معیار، عددی بین 1 تا 100 را در بر گرفته و توسط ابزار MOZ ارائه میشود. هرچه این عدد بالاتر باشد اعتبار دامنهتان بیشتر خواهد بود.
اصطلاحات رایج سئو، به شما کمک میکند تا با بهترین روش سایت خود را بهینه سازی کنید.
Unique Content
به معنی محتوای یونیک است. مطلبی که منحصر به فرد بوده و به هیچ عنوان از سایتهای دیگر کپی نشده باشد. این مطالب توسط نویسندگان با تجربه نوشته شده و باید بر اساس الگوریتمهای گوگل سئو شود.
(UGC (User Generated Content
این عبارت نشان دهنده محتوایی است که توسط کاربران شما در سایتتان منشر میشود. ارزشمندترین نوع محتوا در یک سایت به همین گزینه اختصاص دارد.
اصطلاحات رایج سئو را در ذهن خود بسپارید…
مطمئنا مواردی که در مورد اصطلاحات رایج سئو به آنها اشاره شد، بسیار بیشتر خواهند بود اما این صفحه میتواند یک دیکشنری و مجموعهای کامل برای شما باشد که همیشه آن را در ذهن خود بسچارید. موارد زیاد دیگری در زمانها متفاوت به این عناوین اضافه میشود که شاید برایتان بسیار جذابتر باشد.
خیلی کامل و عالی
سلام دوست عزیز. خوشحالیم که براتون مفید بوده.