0 تا 100 کار با ابزار گوگل ترندز

0 تا 100 کار با ابزار گوگل ترندز
گوگل-ترندز

گوگل ترندز (Google Trends) یک ابزار جستجوی آنلاین است. این وبسایت اطلاعات بسیار زیادی را در مورد کلمات کلیدی که شما مشخص کرده‌اید، در اختیارتان قرار می‌دهد. در این مطلب می‌خواهیم با این افزونه و نحوه کار با آن به طور کامل آشنا شویم.

گوگل ترندز چه کاربردی برای کسب و کار شما دارد؟

فرض کنید که دارای یک وبسایت هستید. برای آنکه بتوانید آن را به مردم بشناسانید نیازمند قرار دادن محتواهایی در آن هستید که کاربران به آن نیاز دارند. اینکه وبسایت شما در نتیجه جستجوی کاربران قرار بگیرید، به چند عامل بستگی دارد که یکی از آنها کلمات کلیدی است. در واقع انتخاب درست این عبارات جستجوگران را به سمت صفحه شما هدایت می‌کند. از آنجایی که هیچکس نمی‌تواند به تنهایی حدس بزند که کاربران به دنبال چه چیزی در فضای اینترنت هستند، بنابراین باید از ابزارهایی استفاده کرد که گوگل ترندز یکی از آنهاست.

کمی با گوگل ترندز آشنا شوید…

گوگل-ترندز

قبل از آنکه بخواهیم آموزش کار با این ابزار را شروع کنیم، بهتر است با بخش‌های مختلف آن آشنا شوید:

  1. داده‌هایی که این افزونه در اختیار شما قرار می‌دهند، به صورت نموداری است.
  2. این نتایج بر اساس مکان و زمانی است که کاربران کلمه کلیدی مورد نظر شما را جستجو کرده‌اند.
  3. این نمودارها بر اساس تعداد جستجو در زمان و مکانی معین که شما می‌توانید آن را تعیین کنید، نمایش داده می‌شوند.
  4. نتایجی که شما می‌بینید، بر اساس تقسیم تعداد جستجوی هر عبارت به تعداد کل جستجوهایی است که آن عبارت انجام شده است. بنابراین عددی بین صفر تا صد را در بر می‌گیرد.
  5. به طور کلی اغلب کاربران از گوگل ترندز برای مقایسه دو کلمه کلیدی که نمی‌دانند کدامیک بیشتر از دیگری جستجو شده استفاده می‌کنند.

اجازه دهید این موضوع را با یک مثال برای شما بیشتر توضیح دهیم:

فرض کنید فردی یک کسب و کار را در زمینه‌ای خاص راه‌اندازی کرده است. مسلما سرمایه اولیه‌ای که این فرد دارد، آنقدری نیست که بخواهد چندین مدل را به صورت همزمان وارد کند. بنابراین نیازمند مکانی است که ببیند کدام لباس از دید مشتریان بهتر است. گوگل ترندز نیز دقیقا نقش همین مکان را بازی می‌کند. شما می‌توانید چندین کلمه کلیدی که تنها یکی از آنها را می‌توانید استفاده کنید، در مکان‌های مخصوص در این سایت تایپ کنید و در نهایت نتیجه را ببینید.

گوگل ترندز، به بررسی ترندهای روز در مورد کلمات کلیدی می‌پردازد، آن هم در طول بازه‌ای که شما تعیین کرده‌اید.

آیا شما هم برای کسب و کارتان به گوگل ترندز نیاز دارید؟

مهم نیست کسب و کار شما در چه زمینه‌ای باشد و در مراحل پیشرفته قرار گرفته باشید، یا به تازگی کار خود را آغاز کرده باشید. در سه حالت شما نیازمند استفاده از گوگل ترندز خواهید بود:

  • اگر سرمایه کافی را برای استفاده از سرویس‌های قدرتمند پولی مانند اسپای فو ندارید.
  • اگر تمایل دارید تا میزان جستجوی کاربران و محبوبیت یک کلمه کلیدی را در بازه زمانی مشخصی بدانید.
  • اگر می‌خواهید شکل نوشتاری عام‌تر یک عبارت را ببینید. به عنوان مثال وقتی بین “افگیگا” یا “اف گیگا” شک دارید و نمی‌دانید کدامیک توسط مردم بیشتر سرچ می‌شود.

شروع کار با گوگل ترندز

در مرحله اول برای ورود به این ابزار باید وارد سایت trends.google.com شوید. با ورود به این صفحه شاهد کاربری ساده آن خواهید بود. در تصویر زیر قسمت اصلی این سایت را می‌بینید.

گوگل-ترندز

در قسمت مشخص شده باید کلمه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید و با کلیک کردن روی گزینه ذره بین منتظر بمانید تا این ابزار کار خود را انجام دهد. به عنوان مثال ما عبارت سایت ساز را در این قسمت وارد کرده‌ایم و تصویر زیر برایمان به نمایش درآمده است:

گوگل-ترندز

همانطور که می‌بینید، بخش‌های مختلفی پس از سرچ کلمه کلیدی به شما نمایش داده خواهد شد:

  • گزینه‌ای که با Iran مشخص شده مربوط به کشوری است که انتخاب کرده‌اید تا آمار کلمه کلیدی فقط در آن نشان داده شود.
  • دومین گزینه که با عبارت Past 12 Months مربوط به بازه زمانی است که برای جستجوی عبارت کلیدی مورد نظرتان انتخاب کرده‌اید.
  • گزینه بعدی مربوط به دسته بندی است که می‌توانید کلمه کلیدی را در دسته مربوط به کسب و کار خود انتخاب کنید.
  • در نهایت نیز Web Search را می‌بینید که می‌توانید آمار دریافتی خود در بخش‌های مختلف در گوگل جستجو کنید.

کمی پایین‌تر از نمودار جستجوی کلمه کلیدی، بخشی وجود دارد که تصویر یک نقشه و نمودارهایی که میزان سرچ کلمه کلیدی را در مناطق مختلف نشان داده، برایتان به نمایش گذاشته است. به عنوان مثال کلمه سایت ساز در این نمودار و در شهرهای مختلف به صورت زیر است:

گوگل-ترندز

آخرین قسمت در گوگل ترندز مربوط به Related Topics و Related Queries است. در تصویر زیر این دو قسمت مشخص شده است. سمت چپ مربوط به عناوینی هستند که در ارتباط با کلمه کلیدی مورد نظر شما جستجو شده‌اند. در سمت راست نیز جستجوهایی را می‌بینید که مشابه با کلمه کلیدی مورد نظر شما بوده‌اند.

گوگل-ترندز

مقایسه دو کلمه کلیدی با یک ابزار تنها در چند ثانیه

قابلیت دیگری که گوگل ترندز در اختیار ما قرار می‌دهد، امکان مقایسه دو کلمه کلیدی به صورت همزمان است. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید ما دو عبارت “سایت ساز” و “کلمات کلیدی” را با یکدیگر مقایسه کرده‌ایم:

گوگل-ترندز

نمودار مربوط به دو عبارتی که در قسمت‌های مشخص شده، وارد کردیم، با دو رنگ متفاوت به ما نشان داده شده است. این نمودار اطلاعات خوبی را در اختیار شما قرار خواهد داد. به عنوان مثال در مقایسه‌ای که ما انجام داده‌ایم در تاریخ 27 می تا 2 آپریل سال 2022، 93 بار عبارت سایت ساز و 8 بار کلمات کلیدی جستجو شده‌اند.

البته می‌توانیم کلمات دیگری را نیز به این نمودار اضافه کنیم که هر کدام با رنگ‌های متفاوتی نشان داده خواهند شد. این ابزار امکان مقایسه تا 5 کلمه کلیدی را به ما می‌دهد.

آمار گوگل ترندز به چه دردی می‌خورد؟

آماری که از این ابزار استخراج می‌کنید را می‌توانید در موارد زیر استفاده کنید:

  • زمانیکه در حال تولید محتوا هستید و می‌خواهید تنها برای جلب نظر مخاطبان از میان چند کلمه کلیدی آنکه بیشتر سرچ شده است را انتخاب کنید.
  • برای آنکه بتوانید میزان محبوبیت برند خود را در بازه‌های زمانی مختلف بفهمید. برای اینکار می‌توانید برند خود را جستجو کنید.
  • اگر قصد دارید یک سفر کاری داشته باشید و می‌خواهید کلمات کلیدی که در مکان مورد نظرتان بیشتر استفاده می‌شود را پیدا کرده و از آنها در آن مکان استفاده کنید.
  • اگر بخواهید کسب و کار خود را در شهر یا کشوری دیگر نیز گسترش دهید، می‌توانید با استفاده از ترندز متوجه شوید که کدام کلمه کلیدی در شهر مورد نظر شما بیشتر جستجو می‌شود و از همان برای تولید محتوای سایتتان استفاده کنید.
  • اگر بخواهید برای یک مقاله کلمات کلیدی مناسب را پیدا کنید. البته بیشترین استفاده مربوط به همین گزینه است.

سخن پایانی

گوگل-ترندز

گوگل ترندز و تمام ابزارهای پیدا کردن کلمات کلیدی که نمونه‌های آن را در مقاله “10 ابزار رایگان برای پیدا کردن کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی” برایتان قرار داده‌ایم، تنها یک راهنما برای شما هستند. این ابزارها گاهی نسخه‌های پیشرفته‌ای دارند که با پرداخت هزینه اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار خواهد داد. اما در نهایت تصمیم نهایی برای انتخاب بهترین ابزار و در نهایت بهترین کلمات کلیدی، با خود شما خواهد بود. مطمئنا هیچ ابزاری نمی‌تواند جای انسان را در فضای وب بگیرد.

دیدگاه ها

نوشتن دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *