فرض که میخواهید کسب و کار خود را وارد فضای اینترنت کنید. برای آنکه بتوانید اینکار را انجام دهید، به پارامترهایی نیاز خواهید داشت که یکی از آنها دامنه است. در واقع داشتن این ویژگی اولین کاری است که باید برای برپایی وبسایت خود در نظر بگیرید. در این مطلب میخواهیم بفهمیم که دامنه چیست و اصلا چرا به یک دامنه برای وبسایت خود نیاز داریم؟
سایت بدون دامنه عملا وجود خارجی ندارد.
دامنه چیست؟
فرض کنید که تمایل دارید یک خانه را برای خود در مکانی خارج از شهر بسازید. برای اینکار نیاز دارید تا فضایی را پیدا کنید که با مشخصات مورد نظر شما هماهنگ باشد. در واقع یک زمین با موقعیتی که شما میخواهید. همچنین آدرسی که دوستان و آشنایان شما را به خانه مورد نظر شما برسانند. در واقع تنها با داشتن این آدرس است که افراد مختلف میتوانند به منزل شما بیایند.
در فضای اینترنت هم این موضوع وجود دارد. شما باید فضایی داشته باشید که بتوانید سایت خود را روی آن پیاده کنید که به آن هاست گفته میشود. همچنین آدرسی که بتواند کاربرانتان را به سمت صفحه شما هدایت کند، که همان دامنه است. کاربران در این فضا نیز تنها با جست و جوی دامنه میتوانند با شما در ارتباط باشند.
به عنوان مثال در صفحهای که پیش روی شماست، دامنه سایت www.fgiga.com است و با جست و جوی دامنه میتوانید وارد صفحه اصلی سایت ما شوید.
چرا باید یک دامنه اینترنتی داشته باشیم؟
- اولین قدم برای ورود به دنیای کسب و کار آنلاین داشتن یک دامنه بوده و عملا بدون وجود آن شما هیچ جایگاهی را در فضای آنلاین نخواهید داشت.
- شما به یک دامنه نیاز دارید برای اینکه بتوانید به جهتگیری مشتریان خود کمک کنید. مخاطبان شما نباید در فضاب گسترده وب سر در گم باشند.
- شما به یک دامنه نیاز تا بتوانید کلیه اطلاعات مورد نظر خود را از طریق آن به صورت یک پکیج کامل در اختیار مشتریانتان بگذارید. این اطلاعات میتواند در قالب تصویر، ویدئو یا نوشته باشد.
- شما به یک دامنه نیاز دارید تا مخاطبانتان در فضای آنلاین سر در گم نشوند.
- شما به یک دامنه نیاز دارید برای آنکه بتواند هویت شما باشد. همانند لوگو که کاملا مختص به شماست.
- شما به یک دامنه نیاز دارید تا بتوانید آن را درون کارت ویزیت، کاتالوگ یا بروشور کسب و کارتان بدون نیاز به فضای اضافه قرار دهید.
نکات مهم در هنگام ثبت دامنه
برای خرید یک دامنه آزاد باید به چند نکته توجه کنید که در اینجا به آنها اشاره کردهایم:
- اگر دامنه خاصی را مد نظر دارید میتوانید بفهمید دامنه به نام کیست تا شاید بتوانید با پرداخت هزینه آن را خریداری کنید.
- برای دامنه ثبت کردن باید از کلمات کلیدی استفاده کنید که در کسب و کارتان پرکاربرد است.
- دامنه باید کوتاه باشد، تا به خوبی در ذهن مخاطبانتان باقی بماند. تا 60 کاراکتر برای نام دامنه مجاز است. اما در هر صورت هرچه کوتاهتر باشد، بهتر در ذهن باقی میماند.
- بهتر است دامنهای که انتخاب میکنید، معنادار باشد. معمولا دامنههایی که معنای خاصی را ندارند، چندان در ذهن مخاطبان نمیمانند.
- نام دامنه باید با کسب و کار شما مرتبط باشد به عنوان مثال یک رستوران نمیتواند از پسوند بیوتی برای دامنه خود استفاده کند.
- سعی کنید از کاراکترهای مختلف در انتخاب نام دامنه استفاده نکنید.
- استفاده از اعداد در دامنه نیز ارزش آن را کم خواهد کرد.
- بهتر است دامنه انتخابی شما سراسر حروف باشد.
- برخی از نمادها به صورت ممنوعه بوده و به هیچ عنوان نباید در نام دامنه استفاده شوند. مانند # / _ / ( ) / + / =
- دامنه بهتر است مشابه با دیگر دامنههای موجود در فضای آنلاین نباشد.
- پس از انتخاب دامنه باید از آزاد بودن آن مطمئن شوید که از طریق سایتهای مختلف انجام میشود.
خرید دامنه سایت .com بهتر است یا دامنه ای ار؟
هر کدام از این دامنهها ویژگیهای مخصوص به خود را دارند. نمیتوان گفت که سایتهایی با دامنه .ir بهتر یا بدتر از .com هستند. در هر صورت انتخاب شما باید بر اساس نوع کسب و کارتان باشد. به عنوان مثال اگر میخواهید به بازارهای بین المللی وارد شوید مطمئنا .com مناسبتر است. در مطلب “دامنه ای ار بهتر است یا .COM” به طور کامل به این موضوع پرداختهایم.
پس از خرید دامنه ثبت سایت را چگونه انجام دهیم؟
ثبت دامنه به منزله داشتن یک وبسایت کامل نیست. شما باید مراحل دیگر را نیز برای برپایی سایت خود انجام دهیم. این مراحل شامل خرید هاست، خرید قالب، اتصال هاست به دامنه، اضافه کردن افزونهها و … است که هر کدام را به صورت جداگانه درون بخش آموزشهای سایت قرار دادهایم.
تمام دامنهها روی CMSهای مختلف قابل استفاده هستند.
خرید دامنه از افگیگا
افگیگا برای جلب رضایت مخاطبان خود سعی کرده همه چیز را برایشان فراهم کند. در واقع زمانیکه شما اقدام به ساخت قالب میکنید، حتی اگر یک دامنه آماده را نداشته باشید، باز هم مشکلی نخواهید داشت. در این شرایط زمانیکه قالب را انتخاب میکنید، در صفحهای که برایتان باز میشود، گزینههای مختلفی در نظر گرفته شده که میتوانید آنها را انتخاب کنید. یکی از این گزینهها مربوط به ثبت دامنه است.
همانطور که میبینید پس از انتخاب پکیج مورد نظرتان و عبور از مرحله اول وارد صفحهای مانند بالا خواهید شد. در این صفحه امکان وارد کردن دامنه و سپس چک کردن آن وجود دارد. بقیه مراحل خرید نیز به همین راحتی انجام خواهد شد.
در افگیگا اتصال هاست و دامنه به صورت خودکار انجام خواهد شد.
سخن پایانی
مطالب بالا میتواند به شما کمک کند تا انتخاب بهتری را در زمان ثبت دامنه داشته باشید. اکنون میدانید که دامنه چیست و به چه دردی میخورد؟ انواع دامنه پیشنهاد قیمت های متفاوتی را دارند. این اعداد بستگی به پسوند آن دارد. گاهی نیز ممکن است دامنهای را بخواهید که در اختیار فرد دیگری باشد و در این صورت مجبور خواهید بود که رقمی بالاتر را برای خرید آن پرداخت کنید.
در هر صورت قیمت دامنه هر چقدر که بالا باشد، یا روش دریافت آن هرچقدر که سخت باشد، باید برای ورود به فضای آنلاین آن را خریداری کنید. شما هم اگر تجربهای در زمینه ثبت دامنه دارید آن را با ما به اشتراک بگذارید.