
Performance در گوگل سرچ کنسول چه نقشی دارد؟ یکی از مهم ترین کارهایی که پس از راه اندازی سایت باید انجام دهید ثبت سایت در بخش سرچ کنسول گوگل است. این فرایند با هدف بهینه سازی صحیح وب سایت صورت میگیرد. به دلیل اینکه سرچ کنسول دارای ابزارهای قدرتمند است به راحتی میتواند مشکلات وب سایت شما را مدیریت و رفع نماید.
بخش Performance در گوگل سرچ کنسول
در قسمت وبمستر تولز بخشی به نام Performance وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید گزارشهای مربوط به عملکرد وب سایت خود را در نتایج جستجو مطالعه کنید. این گزارشها شامل موقعیت در نتایج جستجو، نتایج غنی (Rich result)، نرخ کلیک، و بسیاری از موارد دیگر است. اگر از اطلاعات ارائه شده از این بخش به شکل صحیحی استفاده کنید به طور حتم دست آوردهای قابل قبولی خواهید داشت.
معرفی بخشهای مختلف performance در گوگل سرچ کنسول
- Total clicks: این بخش تعداد کلیلکهای صورت گرفته بر روی وب سایت شما را در نتایج گوگل نشان میدهد.
- Total impressions: تعداد دفعاتی که وب سایت شما در نتایج گوگل به نمایش گذاشته شده است را به نمایش میگذارد. این رقم برای بخشهای متنی و تصویری و یا موارد دیگر رقمی متفاوت خواهد بود.
- Average CTR: در این قسمت متوسط نرخ کلیک نمایش داده میشود. زمانی که یک کاربر در موتور جستجو به دنبال محتوای خاصی است، یک لیستی را مشاهده میکند و سپس تصمیم میگیرد که کدام یک از محتواها را کلیک کند. نرخ کلیک در واقع درصدی از کاربران را نشان میدهد که در نتایج جستجو تصمیم به کلیک بر روی لینک شما گرفتهاند. اگر بخشی از دادههای شما به نمایش گذاشته شده ولی هیچ گونه کلیکی بر روی آن صورت نگرفته باشد در این حالت CTR شما را با یک خط تیره نشان خواهند داد.
- Avarege positon: میانگین موقعیت سایت را به کاربر نشان میدهد. این بخش یکی از مهمترین قسمتهای آنالیز یک کلمه کلیدی در نتایج جستجو است. اگر قصد دارید یک کلمه کلیدی خاصی را مورد بررسی قرار دهید، باید به قسمت NEW رفته و سپس کوئری (Query) برای گوگل سرچ کنسول مشخص نمایید.
پیکربندی گزارش performance در گوگل سرچ کنسول
در قسمت بالای این صفحه فیلترهایی وجود دارد که میتواند تغییراتی در بخش performance در گوگل سرچ کنسول اعمال نماید:

1. Search type
در این قسمت میتوانید نوع جستجوی خود را انتخاب کنید. نوع جستجو میتواند براساس وب، تصویر و یا ویدیو باشد. اگر فیلتر را در بخش مورد نظر اعمال نمایید جزئیات مربوط به هر قسمت نمایش داده خواهد شد.
در صورتی که علاقه مند هستید نتایج دو نوع جستجوی متفاوت را مقایسه کنید زبانه Compare را انتخاب کرده و در نهایت با کلیک بر روی دکمه APPLY تغییرات مورد نظر را انجام دهید.
2. Date
در بخشی به عنوان Date range میتوانید محدود زمانی برای نمایش اطلاعات را تنظیم کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید فیلتر زمانی از 7 روز تا 16 ماه در نظر گرفته شده است. البته قابلیتهای دیگری نیز در برای این بخش فراهم شده است.
همچنین با استفاده از زبانه COMPARE میتوانید نتایج دورههای زمانی مشخصی را با یکدیگر مقایسه کنید که در نتیجه آن تحلیل درستی از نتایج بدست خواهید آورد.
3. Query
با استفاده از Query میتوانید عباراتی که کاربران در موتورهای جستجو وارد میکنند را با انتخاب این گزینه به یک عبارت خاص در بخش Performance در گوگل سرچ کنسول فیلتر کنید.
4. Page
در این قسمت باید URL مربوط به صفحه مورد نظر خود را وارد کرده و پس از مشخص کردن فیلتر، دکمه APLLY را کلیک کنید. در واقع این قسمت اطلاعات URL صفحه مورد نظر را به نمایش میگذارد. زبانه COMPARE هم وضعیت دو صفحه را با هم مقایسه میکند.
5. Country
اگر کسب و کار شما بین المللی است و یا به هر دلیلی بازدید کنندگانی از خارج از کشور دارید، با استفاده از این گزینه می توانید اطلاعات مربوط به بازدید کاربران را نسبت به موقعیت مکانی فیلتر کنید. همچنین از طریق COMPARE، میتوانید وب سایت خود را از نظر دو موقعیت مکانی مقایسه کنید.
6. Device
آخرین گزینهای که برای فیلتر کردن اطلاعات performance در گوگل سرچ کنسول استفاده میشود گزینه Device است. به کمک این فیلتر میتوان اطلاعات را برای نمایش در گوشی و دسکتاپ محدود کرد. با استفاده از ابزار COMPARE میتوانید دو ابزار را با هم مقایسه کنید.
سخن پایانی
Performance در گوگل سرچ کنسول، یکی از قسمتهای مهم است. تبهای مختلفی در این قسمت وجود دارد که در این مطلب به آنها اشاره کردیم. با شناخت هر کدام از این موارد میتوانید به راحتی سایت خود را آنالیز کنید و برای پیشرفت آن تلاش کنید. برای آشنایی با دیگر روشهای آنالیز سایت خود، مقاله مربوط به بهترین ابزارهای سئو برای وردپرس را بخوانید.
سوالات پرتکرار در مورد Performance در گوگل سرچ کنسول
بخش Performance چگونه در سئوی سایت تاثیر میگذارد؟
باید قسمتهای مختلف آن را بشناسید و کاربردشان را بدانید.
کدام تب در پرفورمنس مهمتر است؟
تمام قسمتهای این تب از ارزش بالایی برخوردار هستند.
برای رفتن به سایت سرچ کنسول نیازمند فیلترشکن هستیم؟
خیر برای ورود به این سایت فیلترشکن نیاز نخواهید داشت.