نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟

نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟
نرخ پرش

نرخ پرش، نشان دهنده درصد افرادی است که به یک صفحه مشخص از سایت شما می‌آیند و بدون انجام فعالیتی خاصی مانند کلیک کردن روی یک لینک، خرید یا پر کردن فرم، آن را ترک می‌کنند. در این مطلب می‌خواهیم در مورد نرخ پرش صحبت کنیم و ببینیم که آیا می‌تواند یکی از عوامل رتبه بندی سایت‌های مختلف در کوگل باشد؟

میزان مناسب نرخ پرش چیست؟

میانگین Bounce Rate برای اکثر سایت‌ها، چیزی بین 26 تا 70 درصد است. اما این مورد می‌تواند به طور قابل توجهی در سایت‌های مختلف، متفاوت باشد. عوامل زیادی مانند مکانی که باعث هدایت ترافیک در صفحه شما شده و خود صفحه فرود همگی می‌توانند روی Bounce Rate تأثیر بگذارند. جدول زیر شامل درصدهایی از نرخ پرش وبسایت‌های مختلف است:

سایت Bounce Rate
سایت‌های تجارت الکترونیک و خرده فروشی20% تا 45%
سایت‌های B2B25% تا 55%
سایت‌های تولید سرب30% تا 55%
سایت‌های محتوای غیر تجارت الکترونیک35% تا 60%
صفحات فرود60% تا 90%
بلاگ65% تا 90%

میانگین Bounce Rate برای سایت‌های مختلف

نرخ پرش

نرخ پرش شما همچنین می‌تواند بسته به جایی که ترافیک شما از آنجا می‌آید، متفاوت باشد. در اینجا چند نرخ پرش متوسط بر اساس منبع ترافیک آورده شده است:

  • ورودی‌های دریافت شده از طریق جستجوی ارگانیک: 43.60%
  • ورودی‌های دریافت شده از طریق جستجوی پولی: 44.10%
  • ورودی‌های مستقیم: 49.90%
  • ورودی‌های دریافت شده از طریق نمایش تبلیغات: 56.50%
  • ورودی‌های دریافت شده از طریق شبکه‌های اجتماعی: 54%
  • ورودی‌های دریافت شده از طریق ایمیل: 35.20%

آیا نرخ پرش یک فاکتور در رتبه بندی گوگل است؟

نرخ پرش یک فاکتور رتبه بندی تایید شده از نظر گوگل نیست. این عامل فقط یک معیار است. گوگل بارها گفته است که به طور مستقیم بر رتبه بندی تأثیر نمی‌گذارد. البته این موضوع نباید باعث کم اهمیت جلوه دادن نرخ پرش باشد. شما باید تمام تلاش خود را برای بهبود این فاکتور به کار بگیرید. نرخ پرش بالا اغلب نشانه ضعف سایر عوامل سئو است. در میان این عوامل می‌توانیم به سرعت بارگذاری پایین، طراحی صفحه وب با کیفیت پایین، عدم تطابق بین محتوا و کلمات کلیدی، بهینه سازی ضعیف موبایل و … اشاره کنیم. هرچه نرخ پرش کمتر باشد، نشان می‌دهد که محتوای شما جذاب یا مفیدتر است و گوگل قطعا به این موضوع اهمیت می دهد.

نرخ پرش در مقابل نرخ خروج

نرخ پرش

نرخ خروج، نشان دهنده درصد افرادی است که پس از بازدید از صفحات مختلف یک سایت، آن را ترک کرده و وارد صفحه دیگری می‌شوند. به عنوان مثال، یک بازدیدکننده در حال خواندن مقاله‌ای در وبلاگ شما بوده و سپس روی لینک داخلی آن کلیک کرده و وارد مقاله دیگری می‌شود و بعد از خواندن مقاله دوم، مرورگر خود را می‌بندند. این یک پرش نیست. اما از آنجایی که بازدیدکننده سایت شما را پس از ورود به مقاله دوم ترک کرده بنابراین، نرخ خروج آن صفحه را افزایش داده است.

از طرف دیگر نرخ پرش، شامل درصد افرادی است که در یک صفحه فرود می‌آیند و همان صفحه را ترک می‌کنند. به عنوان مثال، یک بازدیدکننده در مقاله وبلاگ شما قرار می گیرد و سپس چند ثانیه بعد مرورگر خود را می‌بندند. این یک پرش بوده و باعث افزایش نرخ پرش آن صفحه می‌شود.

همه پرش‌ها خروجی هستند، اما همه خروجی‌ها پرش نیستند.

چگونه نرخ پرش خود را پیدا کنیم؟

نرخ پرش یک صفحه با تقسیم تعداد بازدیدهای تک صفحه‌ای بر تعداد کل بازدیدهای سایت محاسبه می‌شود:

نرخ پرش صفحه = بازدید یک صفحه / بازدید کل

به عنوان مثال، اگر 100 کاربر وارد سایت شما شوند (کل بازدیدها) و 10 نفر از آنها بدون انجام هیچ اقدام دیگری (بازدید تک صفحه‌ای) سایت شما را ترک کنند، نرخ پرش صفحه شما 10 درصد است.

10% = 10/100

سرعت پایین بارگذاری صفحه باعث افزایش نرخ پرش می‌شود…

می‌توانید از گزارش “عملکرد سایت” از Semrush استفاده کنید تا یک نمای کلی از معیارهای سرعت وب سایت خود داشته باشید. با اینکار اطلاعاتی در در مورد مشکلاتی که باعث کندی زمان بارگزاری می‌شوند را به دست خواهید آورد. همچنین با دریافت توصیه‌های عملی در مورد چگونگی رفع آنها، این مشکلات را برطرف خواهید کرد.

ریسپانسیو نبودن سایت، باعث افزایش نرخ پرش می‌شود…

Bounce Rate

ترافیک موبایل بیش از نیمی از کل ترافیک وب در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد. اگر می‌خواهید نرخ پرش پایینی داشته باشید، باید به خوبی روی نحوه نمایش آنها در گوشی و تبلت‌ها کار کنید. این ویژگی طراحی و زیبایی سایت، فونت‌های بزرگ و تصاویر است. ببینید سایت شما در دستگاه های تلفن همراه چگونه عمل می‌کند. یکی از راه‌های بررسی سریع و آسان، استفاده از Google’s Mobile Friendly Test است. آدرس صفحه‌ای را که می‌خواهید آزمایش کنید وارد کرده و روی “آزمون URL” کلیک کنید. پس از چند ثانیه، ابزار به شما نشان می‌دهد که یک کاربر با گوشی موبایل چگونه سایتتان را می‌بیند.

محتواهای قوی باعث کاهش نرخ پرش می‌شود…

بازدیدکنندگان وب برای یادگیری و دریافت اطلاعات مختلف عجله دارند. آنها در حال جستجوی صفحات و مطالب مورد نظر خود هستند. اگر نتوانند به سرعت آنچه را که می خواهند پیدا کنند، از سایت شما خارج خواهند شد. در اینجا چند راه برای آسان کردن مطالب شما برای جستجوی کاربران وجود دارد:

  • از عناوین فرعی استفاده کنید، هدرها محتوای شما را به بخش‌های قابل هضم تقسیم می‌کنند و بررسی و درک آن را برای خوانندگان بسیار آسان کنید.
  • از عناوین فرعی استفاده کنید.
  • با استفاده از فضای خالی در اطراف متن خود به محتوایتان فضایی برای تنفس بدهید.
  • از پاراگراف‌ها و جملات کوتاه استفاده کنید. پاراگراف‌ها را به قسمت‌های یک تا دو جمله‌ای تقسیم کنید.
  • از پاراگراف‌ها و جملات کوتاه استفاده کنید.
  • از فهرست مطالب استفاده کنید.

سخن پایانی

همانطور که مشاهده کردید، Bounce Rate را هم می‌توانیم یکی از عوامل رتبه بندی گوگل بدانیم. گوگل نرخ پرش را تشخیص می‌دهد و می‌فهمد که کاربران تا چه اندازه‌ای از سایت شما راضی بوده‌اند و بر این اساس امتیازاتی را به آن می‌دهد. یکی از عوامل مهم در کاهش بونس ریست، ریسپانسیو بودن سایت شماست که در تمام قالب‌های افگیگا موجود در این سایت ساز آنها را می‌بینیم.

دیدگاه ها

نوشتن دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *