
سئو چیست؟ سئو یک فرایند است. پروسهای که در نهایت باعث بهینه سازی یک سایت شده و آن را در رتبههای بالای نتایج جستجو قرار میدهد. این عبارت مخفف Search Engine Optimization بوده و معنی آن بهینه سازی موتور جستجوست.
البته این بهینه سازی باید با روشهای اصولی انجام شده و به منظور فریب دادن موتورهای جستجو نباشد. هرگونه اشتباه و خلافی در این مسیر باعث جریمه و کسب امتیازات منفی از سمت گوگل و دیگر موتورهای جستجو خواهد شد. با برخی از این کارها ورودیهای غیر طبیعی به سایت شما وارد میشود اما این تنها برای مدتی ارزش داشته و در زمان کوتاهی از بین خواهد رفت.
سئو چیست؟

سئو یک مجموعه است. مجموعهای که یک راهکار اصلی و علمی را به صورت کاملا منظم و با روشی مناسب و استراتژی اصولی انجام داده و باعث فراهم کردن محیطی مناسب و بالا آمدن یک سایت میشوند. مطمئنا مسیر پیش روی یک سئوکار هموار نبوده و با سختیهای زیادی رو به روست. پیاده سازی این کارها نیازمند دانش زیادی و علم و تجربهای است که صبر زیادی را میخواهد. تغییر مداوم الگورتیمها در مواقعی غیر قابل پیش بینی بوده و این وظیفه سئوکاران است که دانش خود را به روز نگه دارند.
الگوریتمهایی که توسط گوگل ارائه شده تقریبا به 200 عدد میرسند و بر اساس اصول علمی باعث قرار گرفتن سایتها در رتبههای مختلف خواهند شد.
شروع سئو و آغاز رقابت در فضای اینترنت
در سال 1990 بوده که موتورهای جستجو، کار خود را شروع کردند. بهترین آنها در ابتدا Infoseek ،Alta Vista و یاهو بود. در اولین روزهای ورود موتورهای جستجو مردم به این موتورها تنها به عنوان یک لیست نگاه میکردند. صفحهای که سئوی آنها بر اساس حروف الفبا انجام شده بود.
با رشد موتورهای جستجو، کم کم الگوریتمها وارد این فضا شدند. در نتیجه رتبه بندی آنها پیچیده تر شد و در نهایت معیارهای کلمات کلیدی و کیوردها نیز به میان آمد که باعث میشد فهم بهتری از محتویات درون سایتها داشته باشید.
کم کم این فرایندها را تحت عنوان سئو به دنیای آنلاین معرفی کردند و لیستی از فعالیتهایی که برای قرار گرفتن در رتبههای بالاتر نیاز بود را در اختیار مخاطبان قرار دادند.
صفحات مختلف سایتهای دیگر باید براساس موتورهای جستجو و قوانینی که برای آنها وجود داشت، در این فضا قرار میگرفتند و روز به روز خود را با الگوریتم و قوانین جدید آپدیت میکردند.

در سال 1996 بود نیویورک تایمز مقالهای را ارائه داد که مخصوص وبمستران و سئوکاران بود. در این مطلب به طور دقیق عنوان شد که تنها صفحاتی در نتایج جستجو قرار میگیرند که با استفاده از قوانین اخلاقی ایجاد شده باشند. در این مقاله کاملا مشخص شده بود که یک صفحه در سایت چگونه باید از کلمات کلیدی در صفحه خود استفاده کرده و رتبه بندی سایت خود را از این طریق انجام دهد.
در اولین روزهایی که سئو وارد دنیای آنلاین شده بود همه چیز راحتتر بود. کلمات کلیدی خاص به خوبی بالا میآمدند و حتی با استفاده از روشهای غیر اخلاقی نیز سایتهای مختلف میتوانستند در رتبههای بالا قرار گیرند. اما رفته رفته الگوریتمها، پیچیده و پیشرفتهتر شد تا در نهایت به سختی باعث بهینهسازی موتورهای جستجو شده و در نهایت رقابت بین سایتهای مختلف صورت گرفت. پیشرفت الگوریتمها و پیچیده شدن قوانین هنوز هم در فضای آنلاین وجود دارد. مطمئنا آنچه که آیندگان ما با آن را میبینند، چیزی متفاوت از آن چیزی خواهد بود که امروز با آن رو به رو هستیم.
اهداف اصلی سئو چیست ؟
اکنون متوجه شدیم که سئو چیست. اما در اینجا میخواهیم به اهداف این فرایند بپردازیم. سئو یک هدف کلی را به دنبال دارد و آن هم رسیدن به موقعیتهای بالای صفحات جستجوی سایت است. با این کار ترافیک طبیعی وارد سایت شده و در نتیجه ارتباط خوبی بین صفحات مختلف از طریق کلمات کلیدی که توسط یک کاربر جستجو میشود، ایجاد خواهد شد.
هم برای کاربر و هم برای موتورهای جستجو، تعداد زیاد سایتها در نتایج جستجو اهمیت دارد و این نتیجه یک سئوی مناسب است.
فرض کنید که با انجام سئو و بهبود یک سایت، ترافیک بالایی را وارد سایت خود کردهاید این کار در نهایت به معنی افزایش فروش یا ارائه بیشتر خدمات به کاربرانتان است. اکنون دیگر از نظر این ورودیها، شناخته شدهاید و این تنها به وسیله سئوی درست و مناسب ایجاد شده است.
ممکن است، هفتهها و ماهها طول بکشد تا صفحات شما در لیست نتایج گوگل قرار گیرد، اما مطمئنا این مدت زمان طولانی ارزش ماندگاری طولانی مدت در اولین نتایج جستجو را دارد. برای کسب و کار شما خیلی مهم است که در صفحه اولین نتایج گوگل قرار گیرید، چرا که بیش از 50 درصد کلیکها روی همین سایتهایی است که در صفحه اول هستند.
به همین دلیل است که سایتهای فروشگاهی و ارائه دهنده خدمات رقابت تنگاتنگی را برای دریافت جایگاههای بالای گوگل با هم دارند. به طول کلی میزان بازدید در جایگاه های مختلف گوگل را میتوانید در جدول زیر ببینید:
جایگاه اول | 34 درصد |
سه جایگاه اول | 58.4 درصد |
کلیک روی پیوندهای طبیعی نتایج | 72.3 درصد |
کلیک روی نتایج ads | 27.3 درصد |
با توجه به مواردی که عنوان شد، گزینههای زیر را میتوانیم به عنوان اهداف اصلی سئو بدانیم:
- باعث افزایش بازدید سایت خواهد شد.
- برندسازی را ایجاد خواهد کرد.
- ترافیک سایت شما را افزایش خواهد داد.
- رتبه بالاتری را در صفحه نتایج جستجو برایتان ایجاد خواهد کرد.
- باعث بالا رفتن فروش خواهد شد.
- یک ابزار مناسب برای تبلیغات است.
انواع سئو چیست؟
اکنون با سئو آشنا شدیم و بهتر است انواع آن را نیز بشناسیم. این موارد عبارتند از:
- سئو داخلی: فرایندی که باعث بهینه سازی داخلی سایت شما خواهد شد.
- سئو خارجی: استراتژیهای مخصوص خارج سایت بوده و شامل برندسازی، کانتنت مارکتینگ، لینک سازی و استفاده از شبکههای احتماعی است.
- سئو تکنیکال: شامل تمام موارد فنی مربوط به سایت شماست که در نهایت شما را در رتبههای بالای گوگل قرار میدهد.
- سئو محلی: شامل سئویی است که در آن معیارهای مختلف مربوط به منطقهای خاص استفاده میشود.
سخن پایانی
سئو یکی از پرطرفدارترین شغل، شغلها در حوزه دیجیتال مارکتینگ است. برای آنکه بتوانید در این مسیر موفق شوید باید با این پروسه آشنا باشید. این مطلب راهنمای کاملی برای شماست که در نهایت میتواند شما را در مسیر درستی قرار دهد. اگر به سئو علاقه دارید و قصد ورود به این حوزه کاری را دارید دیگر مقالات مربوط به دسته بندی سئو را نیز بخوانید.