دامنه – سایت ساز افگیگا https://fgiga.com رویات رو بساز Thu, 18 Aug 2022 13:43:20 +0000 fa-IR hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.6 https://fgiga.com/wp-content/uploads/2020/11/logo-fgiga-500-70x70.png دامنه – سایت ساز افگیگا https://fgiga.com 32 32 آموزش ساخت شناسه در ایرنیک https://fgiga.com/tutorial/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d8%b3%d8%a7%d8%ae%d8%aa-%d8%b4%d9%86%d8%a7%d8%b3%d9%87-%d8%af%d8%b1-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d9%86%db%8c%da%a9/ Thu, 18 Aug 2022 09:50:22 +0000 https://fgiga.com/?post_type=tutorial&p=3138 برای ساخت سایت با دامنه ir نیازمند آموزش ساخت شناسه در ایرنیک هستید. اما ایرنیک چیست و چگونه می‌توانیم در آن یک شناسه را ایجاد کنیم؟ در این آموزش می‌خواهیم به معرفی تمام نکات پیرامون این فرایند پرداخته و آموزش مرحله به مرحله این فرایند را به شما نشان دهیم.

ایرنیک چیست؟

دامنه-ایرنیک

آموزش ساخت شناسه در ایرنیک برای کسانی مناسب است که قصد ساخت سایت با دامنه ملی دارند. ایرنیک یک پلتفرم است که با دامنه nic.ir در فضای آنلاین فعالیت می‌کند. این وبسایت زیر نظر پژوهشگاه دانش‌های بنیان یا مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات تهران فعالیت می‌کند. برای ایجاد سایت جدید با این پسوند باید حتما شناسه‌ای در این سایت ثبت کنید.

شناسه ایرنیک چیست؟

این شناسه از تعدادی حرف و عدد تشکیل شده که پس ایجاد حساب کاربری و انجام مراحل مربوطه به شما داده می‌شود. در واقع برای راه اندازی سایت باید این کد را داشته باشید. شناسه شرکت های مختلف با یکدیگر متفاوت است. آموزش ساخت شناسه در ایرنیک تمام مراحل را به طور کامل برایتان بازگو خواهد کرد، به گونه‌ای که حتی بدون دانش فنی نیز بتوانید آن را انجام دهید.

انواع شناسه ایرنیک

آموزش ساخت شناسه در ایرنیک

به طور کلی شناسه‌هایی که در سایت ایرنیک ثبت می‌شوند در چند دسته کلی قرار می‌گیرند:

  • حقیقی

شناسه‌های حقیقی همان‌هایی هستند که شما از آنها استفاده می‌کنید و معمولا بیشترین کاربرد را در میان کاربران دارند. مطالب این صفحه در مورد آموزش ساخت شناسه در ایرنیک برای این دسته از افراد است.

  • 2. شرکت، مؤسسه یا نهاد غیردولتی

اغلب افرادی که دارای یک شرکت یا موسسه هستند، باید از این نوع شناسه استفاده کنند. این شناسه امکان ثبت سایت‌هایی که دارای پسوند co.ir هستند را نیز به کاربرانشان می‌دهد.

  • وزارتخانه، سازمان یا شرکت دولتی

این شناسه به کاربران اجازه می‌دهد تا دامنه‌های gov.ir را نیز ثبت کنند. اغلب سازمان‌ها، وزارتخانه و موسساتی که به قوای سه گانه مربوط هستند از این شناسه استفاده می‌کنند.

  • مرکز آموزشی و پژوهشی

شناسه‌هایی هستند که اجازه ثبت دامنه‌هایی مانند sch.ir و ac.ir را نیز به صاحبانشان می‌دهند. این شناسه معمولا برای سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی مناسب است.

  • شناسه محدود

این شناسه معمولا محدودیت در ثبت داشته و تنها برای افرادی مناسب است که برای دیگران دامنه‌ای را ثبت می‌کنند.

آموزش ساخت شناسه در ایرنیک

برای آموزش ساخت شناسه در ایرنیک باید مراحل زیر را انجام دهید. این مراحل برای تمام کاربرانی که قصد دریافت شناسه حقیقی دارند مناسب است:

ورود به سایت ایرنیک

سایت-ایرنیک

برای شروع آموزش ساخت شناسه در ایرنیک باید وارد سایت مربوط به آن شوید. اگر برای اولین بار است که وارد این سایت می‌شوید، باید حتما ثبت نام کنید. برای اینکار باید از بخش مربوط به “مشخصه‌های شناسه”، “ساختن شناسه کاربری” را انتخاب و یک نام کاربری در این سایت ایجاد کنید.

ثبت نام ایمیل در ایرنیک

ثبت-نام-در-ایرنیک

با ورود به صفحه، بخشی را می‌بینید که توضیحات کاملی از فرایند انجام کار در ایرنیک را قرار داده است. برای ورود به صفحه بعد باید روی گزینه “تکمیل فرم و دریافت شناسه” کلیک کنید.

وارد کردن اطلاعات در ایرنیک

ثبت-نام-در-ایرنیک

این بخش مربوط به وارد کردن اطلاعات شماست. باید تمام مواردی که با علامت ستاره مشخص شده است را به طور کامل در فیلدهای مربوطه وارد کنید. در نظر داشته باشید که مشخصات به طور کاملا صحیح وارد شده باشد. به عنوان مثال ایمیل دامنه ir پس از تکمیل مراحل برای دریافت مشخصات ایرنیک ارسال شده توسط این سایت مورد نیاز است. علاوه بر این بخشی مربوط به پاسخ محرمانه نیز وجود دارد که باید با دقت پر شود. در پایین‌ترین قسمت این صفحه، قسمتی برای رابط‌های مجاز در نظر گرفته شده که باید آن را روی گزینه وسطی قرار دهید.

بازنگری و امضا

ثبت-نام-در-ایرنیک

پس از پر کردن مراحل قبلی و ورود به صفحه بازنگری می‌توانید قوانین و مقررات مربوط به ایرنیک را به طور کامل بخوانید. سپس در صورت موافقیت گزینه‌های مربوطه را پر کرده و وارد مرحله آخر شوید.

شناسه شما ثبت شد…

ثبت-شناسه-ایرنیک

اکنون با طی کردن همه مراحل آموزش ساخت شناسه در ایرنیک با تصویر بالا روبه رو می‌شوید که نشان می‌دهد، شناسه شما ثبت شده است. همانطور که مشاهده می‌کنید گذرواژه و دستورالعمل‌های تکمیلی به ایمیل شما ارسال خواهد شد. با دریافت ایمیل و کلیک کردن روی لینکی که برایتان ارسال شده، گذرواژه دلخواهتان را انتخاب کرده و در حفظ آن کوشا باشید.

سخن پایانی

به طور کلی دامنه ir. نسبت به com. قیمت ارزانتری را دارد. به همین دلیل اغلب افرادی که به تازگی کسب و کار خود را آغاز می‌کنند این دامنه را بیشتر می‌پسندند. اما در هر صورت مشکلاتی مانند ثبت شناسه را نیز در بر دارد که باید آنها را مد نظر قرار داد. برای خرید دامنه می‌توانید مقاله مربوط به “آموزش خرید دامنه” را بخوانید. پس از خرید می‌توانید از طریق مطالب عنوان شده در آموزش ساخت شناسه در ایرنیک، شناسه خود را ثبت کرده و در نتیجه دامنه را فعال کنید. در صورت انجام ندادن مراحل بالا، دامنه شما فعال نخواهد شد.

]]>
آموزش اتصال دامنه به هاست https://fgiga.com/tutorial/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d8%a7%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d9%84-%d8%af%d8%a7%d9%85%d9%86%d9%87-%d8%a8%d9%87-%d9%87%d8%a7%d8%b3%d8%aa/ Wed, 17 Aug 2022 08:05:00 +0000 https://fgiga.com/?post_type=tutorial&p=3111 نحوه خرید هاست و دامنه را در آموزش‌های مربوط به آن به طور کامل توضیح دادیم، اما هر کدام از این موارد به تنهایی نمی‌توانند کاری را برای شما انجام دهند. در واقع شما باید بتوانید با اتصال این دو جز به یکدیگر فضایی را برای قرار دادن اجزای مورد نیاز خود در وبسایتتان ایجاد کنید. در این مطلب می‌خواهیم به آموزش اتصال دامنه به هاست پرداخته و به صورت مرحله به مرحله آن را بیان کنیم.

دامنه و هاست از چه طریقی به هم متصل می‌شوند؟

اتصال-هاست-به-دامنه

نحوه اتصال این دو به یکدیگر از طریق Domain Name System یا همان DNS انجام می‌شود. اگر به یاد داشته باشید، در مقاله مربوط به دامنه در مورد سروسی که دامنه را به ادرس‌های IP تبدیل می‌کند، اشار کردیم. DNS همان سرویس است. برای آنکه بتوانید با استفاده از این سرویس هاست و  دامنه مورد نظرتان را به هم متصل کنید باید NS مربوط به هاست خود را داشته باشید. درون هر هاستی چند آدرس NS وجود دارد که باید آنها را در دامنه تنظیم کنید.

شروع آموزش اتصال دامنه به هاست

اتصال-هاست-به-دامنه

اکنون با نکات مربوط به این دو قسمت آشنا شده‌ و میدانید که باید در دامنه و هاست خود به دنبال چه چیزی باشید. در اینجا به صورت مرحله به مرحله آموزش اتصال دامنه به هاست را توضیح داده‌ایم. به طور کلی دو حالت در زمان خرید هاست و دامنه شما وجود دارد:

آموزش اتصال دامنه به هاست، زمانی که آنها را از یک شرکت خریده‌اید…

در این شرایط کار آسان تر است. تنها کاری که باید بکنید، اتصال دامنه به اسامی سرور هاستینگتان است. در برخی از شرکت‌ها این کار به صورت خود به خود انجام می‌شود. اما گاهی نیاز دارید تا مراحلی را به صورت دستی انجام دهید:

  1. باید به پنل هاستینگ خود بروید.
  2. مشخصات خود را وارد کرده و وارد داشبورد هاست خود شوید.
  3. اسامی سرور را از ایمیل خود استخراج کنید.
  4. اسامی سرور هاستینگ را به ترتیب وارد کنید.
  5. در فیلدهای مختلف مربوط به وارد کردن DNSها باید یک NAME SERVER قرار بگیرد.
  6. تغییرات ایجاد شده را ذخیره کنید.

اکنون مراحل لازم برای اتصال انجام شده و باید منتظر بمانید تا اتصال آن دو به یکدیگر انجام شود.

آموزش اتصال دامنه به هاست، زمانی که آنها را از شرکت‌های متفاوتی خریده‌اید…

زمانیکه دامنه و هاست را از شرکت‌های مختلف خریداری می‌کنید، باید اطلاعات را از شرکتی که آن را دریافت کرده‌اید، بگیرید.

  1. اسامی سرور خود را از شرکت هاستینگ دریافت کنید.
  2.  DNSهای هاست خود را در پنل تنظیمات مربوط به دامنه‌تان وارد کنید.
  3. مدتی منتظر بمانید تا دامنه و هاست به هم متصل شوند.
  4. اگر به پنل تنظیمات دسترسی ندارید باید از شرکت میزبان دامنه بخواهید تا تغییرات را روی سایت شما ایجاد کند.

انجام تست ست شدن DNS سایت

اتصال-هاست-به-دامنه

پس از آموزش اتصال دامنه به هاست و انجام مراحل آن، باید مطمئن شوید که این دو با یکدیگر ست شده باشند. این کار را می‌توانید از دو طریق انجام دهید:

سایت Into DNS

برای استفاده از این روش باید وارد سایت intodns.com شوید. در فیلدی که مشخص شده، دامنه خود را وارد کرده و روی گزینه Report کلیک کنید. با اینکار جدولی در اختیار شما قرار خواهد گرفت که شامل اطلاعاتی کامل از دامنه و DNS شماست.

فرمان CMD

برای استفاده از این روش باید در بخش مربوط به استارت سیستم خود CMD را تایپ کنید. “ping domain.com” دستوری است که برای شروع چک کردن باید در صفحه مشکی تایپ کنید. اگر در نوشته‌های ارائه شده‌ای که مربوط به سایت شماست، Ping وجود داشته باشد، بنابراین هاست و دامنه شما ست شده است.

سایت شما آماده راه‌اندازی است…

اتصال-هاست-به-دامنه

با طی کردن مراحل آموزش اتصال دامنه به هاست، به راحتی وبسایت شما با استفاده از دامنه اختصاصی که قبلا خریداری کرده‌ و هاستی که با پرداخت هزینه اجاره کرده‌اید، راه‌اندازی خواهد شد. البته این شروع کار شما برای طراحی یک وبسایت است، مطمئنا مسیر طولانی را برای مشاهده‌ آن برای مخاطبانتان در پیش خواهید داشت.

سوالات پر تکرار در مورد آموزش اتصال دامنه به هاست

آموزش اتصال هاست به دامنه

چقدر طول می‌کشد تا هاست به دامنه متصل شود؟

عملیاتی که در اینجا عنوان شد، نیاز به زمان زیادی ندارد. وقفه اصلی از زمانی است که شما اطلاعات را وارد کرده و منتظر اتصال دامنه و هاست به یکدیگر هستید. در واقع تایید DNSها نیازمند 4 تا 24 ساعت زمان است. البته اگر دامنه شما IR باشد، حداقل 12 ساعت برای این اتصال نیاز خواهید داشت.

خرید هاست و دامنه از شرکت‌های مختلف بهتر است یا از یک شرکت؟

در واقع تفاوت زیادی بین این دو وجود ندارد. در نهایت همه آنها با یک روش به هم متصل می‌شوند. تنها مزیتی که خرید از یک شرکت یکسان دارد، امکان ست کردن خودکار DNS است که آن هم ممکن است در برخی از شرکت‌ها وجود نداشته باشد.

 

]]>
آموزش کامل خرید دامنه https://fgiga.com/tutorial/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%da%a9%d8%a7%d9%85%d9%84-%d8%ae%d8%b1%db%8c%d8%af-%d8%af%d8%a7%d9%85%d9%86%d9%87/ Mon, 15 Aug 2022 11:38:48 +0000 https://fgiga.com/?post_type=tutorial&p=3085 برای آنکه بتوانید یک وبسایت را راه‌اندازی کنید، اولین کار دریافت آموزش کامل خرید دامنه است. این واژه، آدرسی است در فضای وب که مخاطبان را به سمت کسب و کار شما هدایت می‌کند. برای ثبت دامنه سایت خود، باید به سراغ وبسایت‌هایی بروید که کار ثبت دامنه را انجام می‌دهند. این مطلب توضیحات مرحله به مرحله برای آموزش کامل خرید دامنه را به شما بیان خواهد کرد.

دامنه چیست؟

خرید-دامنه

دامنه در دنیای وب یک IP همانند کد پستی منزل شماست که توسط  DNS که یک پروتکل برای تبدیل IP به نام است، به اسمی که شما انتخاب کرده‌اید تبدیل می‌شود. به عنوان مثال در وبسایت ما دامنه “fgiga.com” انتخاب شده است. هر دامنه‌ای کاربر را به فضایی مشخص هدایت می‌کند. آدرس تمام صفحاتی که مربوط به این سایت هستند، با نام دامنه آغاز می‌شود. این مطلب توضیحی برای آموزش کامل خرید دامنه از وبسایت افگیگاست.

اجزای دامنه

قبل از مطالعه مطلب آموزش کامل خرید دامنه باید با اجزای آن آشنا شوید. همه دامنه‌ها از سه بخش اصلی تشکیل می‌شوند که دو بخش از آنها با سلیقه شما انتخاب می‌شود:

  1. بخش اول که با عبارت “www” مشخص می‌شود، برای تمام وبسایت‌ها یکسان است.
  2. قسمت دوم مربوط به نام دامنه یا همان اسمی است که شما انتخاب کرده‌اید. به عنوان مثال نام دامنه در سایتی که در آن هستید، “fgiga” است. این قسمت را با نام SLD نیز مشخص می‌کنند. نام دامنه در وبسایت‌های مختلف متفاوت بوده و افراد مختلف نمی‌توانند یک دامنه مشابه را داشته باشند.
  3. بخش سوم مربوط به TLD یا همان پسوندی است که می‌تواند با نماد‌های مختلف مشخص شود. در سایت افگیگا این بخش “com.” است. اما می‌توانید نمادهای دیگری مانند IR، NET و … را نیز انتخاب کنید. قیمت هر کدام از دامنه‌ها متفاوت است.

آموزش کامل خرید دامنه از افگیگا

برای آنکه بتوانید دامنه خود را ثبت کنید، باید ابتدا به دنبال پیدا کردن یک نام باشید. پس از آن باید ببینید آیا وبسایت دیگری قبل از شما از آن استفاده کرده یا خیر… در این صورت می‌توانید با استفاده از وبسایت‌های مخلتف یا طریق سایت افگیگا، هزینه‌ای را برای یکسال پرداخت کرده و آن دامنه را به خود اختصاص دهید. دقت داشته باشید که هزینه‌ پرداخت شده باید در هر سال تمدید شود. در ادامه به آموزش کامل خرید دامنه در این مطلب خواهیم پرداخت.

خرید-دامنه

در مرحله اول آموزش کامل خرید دامنه، باید وارد صفحه مربوط به ثبت دامنه در سایت افگیگا شوید. تصویری که در بالا می‌بینید، در این آدرس واقع شده است. همانطور که مشاهده می‌کنید، بخشی مربوط به وارد کردن آدرس سایت وجود دارد که به بررسی دامنه در میان دیگر سایت‌های موجود در وب می‌پردازد.

بخش دیگر در این صفحه مربوط به تعرفه‌هاست. این قسمت به طور کامل قیمت، دوره تمدید و هزینه‌هایی که این دامنه در بر دارد را برای هر یک از پسوندها عنوان کرده است. تصویر زیر بخشی از هزینه‌ها را به شما نشان می‌دهد:

آموزش خرید دامنه

با کلیک کردن روی گزینه “شروع کنید” برای هر کدام از این تعرفه‌ها، صفحه جدیدی برایتان باز خواهد شد که مربوط به سفارش طراحی سایت است. تصویر زیر نشان دهنده این صفحه برای ثبت دامنه است:

خرید-دامنه

با کلیک کردن روی هر یک از این گزینه‌ها وارد صفحه‌ای می‌شوید که در هنگام ثبت سفارش قالب امکان خرید دامنه را نیز به شما می‌دهد. در صورتی که به صفحه مربوط به خرید دامنه منتقل شوید. کافی است نام دامنه‌ای که در نظر دارید را در این قسمت قرار دهید، تا افگیگا آن را بررسی کرده و در صورت وجود شما را به صفحه پرداخت هدایت کند. آموزش کامل خرید دامنه تا اینجا برای انتخاب یک آدرس مناسب به شما کمک می‌کند. ادامه مراحل طراحی سایت را در مقاله “خرید هاست” بخوانید.

خرید-دامنه

نکات مهمی که در زمان انتخاب دامنه باید بدانید…

قبل از شروع آموزش کامل خرید دامنه باید به برخی از نکات توجه کنید. این نکات به ماندگاری بیشتر آن در ذهن و در نتیجه برندینگ شما کمک می‌کند. در ادامه به برخی از این نکات پرداخته‌ایم:

  • نگارش آسان دامنه را در نظر بگیرید…

دامنه‌ای که شما انتخاب کرده‌اید باید به خوبی خوانده و نوشته شود. در واقع تایپ آن باید به گونه‌ای باشد که در هنگام خوانایی کاربر را با مشکل رو به رو نکند.

  • طول مناسبی را برای دامنه انتخاب کنید…

کوتاه یا بلند بودن یک دامنه نیز یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که باید در هنگام انتخاب به آن توجه کنید.

  • کلمه کلیدی مناسب را در آن بگنجانید…

وجود کلمات کلیدی در دامنه که مربوط به  کسب و کارتان باشد، هدف شما را به مخاطبان می‌رساند.

  • منطقه فعالیت خود را تعیین کنید…

شما می‌توانید با توجه به منطقه‌ای که در آن فعالیت می‌کنید، یک دامنه با پسوندی مناسب را انتخاب کنید. به عنوان مثال برای سایت‌هایی که تنها در ایران فعال هستند، همان دامنه ir با قیمت پایین مناسب است.

  • اعداد را فراموش کنید…

استفاده از اعداد و نمادها درون دامنه سایت، اصلا کار مناسبی نیست. باید دامنه سایت شما تنها از حروف تشکیل شده باشند.

  • برند سازی کنید…

برای آنکه بتوانید پس از خرید دامنه، آن را در ذهن‌ها ماندگار کرده و باعث برندینگ خود شوید، باید حتما یک اسم مناسب را انتخاب کنید.

  • سریعتر اقدام کنید…

اگر تصمیم خود را در مورد نام و خرید دامنه مورد نظرتان گرفته‌اید، سریعا آن را عملی کنید. رقبای شما بی کار ننشسته‌اند و ممکن است آنچه که در ذهن شماست را به سرعت خریداری کنند.

سخن پایانی

خرید-دامنه

آموزش کامل خرید دامنه یکی از اولین کارهایی است که در طراحی سایت به شما کمک می‌کند. در واقع بدون داشتن دامنه عملا، طراحی سایت شما انجام نخواهد شد. شاید در ابتدای کار انتخاب یک دامنه کار آسانی بوده و تنها در برگیرنده انتخاب ساده یک نام باشد، اما با شروع آن شاهد سختی‌ها و نیاز به راهنمایی‌های بیشتری خواهید داشت. برای آنکه بتوانید یک نام درست را انتخاب کنید، موارد عنوان شده، می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند، اما مطمئنا کمک یک سئوکار در انتخاب بهتر به شما کمک خواهد کرد.

]]>